Dagboek van een Supportmanager, pt. 2

Onze nieuwe Supportmanager heet Harold van der Meer. Op dit blog houdt hij de komende tijd zijn ervaringen bij. Zijn dagboek van vorige week kunt u hier teruglezen.

Week 2 zit er alweer op. Interessant om te zien hoe de dingen hier werken. Ik begin een redelijk beeld te krijgen van de dagelijkse gang van zaken. Verhelderend, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor extra werk.

Maar dat laatste is natuurlijk alleen maar leuk, want ondanks dat het misschien nog wat te vroeg is voor conclusies, heb ik het hier heel erg naar mijn zin. De sfeer is prettig, de collega’s zijn leuk en het werk is uitdagend.

Van de week werd mij gevraagd of ik al een horizon zag. Ik zie hem, maar hij is nog ver weg. Maar langzaam aan komen we steeds dichterbij, stapje voor stapje, beetje bij beetje.

Op naar week 3!