Groot Nieuws: Bozar en De Munt Tekenen Voor ESB.TSB

Bozar, de meest vooraanstaande concertzaal van België en De Munt, hét operahuis van België, hebben voor het eerst in de geschiedenis een gezamelijke overeenkomst getekend voor hun kaartverkoop. Vanaf nu werken deze twee legendarische organisaties samen op één systeem van ESB.TSB, marktleider in Nederland en België in dynamische kaartverkoopsoftware.

Het Paleis voor Schone Kunsten en de Koninklijke Muntschouwburg, zoals de huizen officieel heten, zijn internationaal geroemd om hun betekenis voor de klassieke muziek en de opera.

De keuze van deze twee huizen om samen te werken op één SRO4-platform geeft aan hoezeer die trend nu speelt in de culturele software. Steeds meer organisaties gaan inzien dat het delen van infrastructuur, licenties én kennis grote voordelen heeft.

ESB.TSB is inmiddels een ervaren bouwer van grote netwerken. In 2015 begonnen 30 betaald voetbalclubs in Nederland te werken op één SRO4-platform. In België bouwde ESB.TSB al eerder zo’n ‘ticketing-hub’. Inmiddels werken op het ‘Brugge Netwerk’ meer dan 30 organisaties samen.

In België ontstaan steeds meer ‘netwerken’ voor culturele kassa’s en UiTburo’s, die voor citymarketing worden ingezet. SRO4 leidt hierin de weg in onder meer Brugge, Leuven en Mechelen.

Toch is deze nieuwe samenwerking van extra grote betekenis, zegt director De Koning: ‘Wij gaan al ons hele leven als bezoeker, als fan naar De Munt en Bozar. Dat wij nu voor hen samen mogen gaan werken is echt een voorlopig hoogtepunt voor ESB.TSB’.