Key Users Aan Het Woord

De ESB.TSB-community bestaat uit gerenommeerde organisaties die stuk voor stuk de beste zijn in wat ze doen. De Key Users binnen die organisaties zijn de mensen die dagelijks met onze software werken. Dit is wat zij te zeggen hebben.


Wim Van Bree, Manager PR, Marketing, Sponsoring & Fundraising, Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen:

Ik werk al 16 jaar voor de Vlaamse Opera, dat inmiddels als fusie-organisatie Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen bekend staat. Voor mij zijn de ‘regels’ in SRO4 (de Rule Engine) het meest bijzonder. Verkoop voor bepaalde klanttypes vroeger laten starten, andere prijzen laden, en meer van die dingen.

Daarnaast vind ik de mogelijkheid om dynamisch de prijslijst te kunnen veranderen volgens bepaalde criteria zeer interessant.

Dankzij SRO hebben wij veel efficiëntiewinst gemaakt, door steeds toenemende online verkoop (die ook erg vlot draait) en de marketingmogelijkheden die de software biedt.


Ronnie Vriens, Commercieel Medewerker, Helmond Sport:

Ik werk al 5 jaar voor mijn club. Officieel ben ik commercieel medewerker, dus ik ben vaak met commerciële taken bezig. Maar ik ben in de praktijk ook vaak druk met ticketing en marketing.

Het allerfijnst aan SRO is het feit dat we nu heel gemakkelijk acties kunnen opzetten met coupons of pakketten, bijvoorbeeld. En daarnaast is de online ticketshop natuurlijk een uitkomst.

Dankzij SRO kunnen onze supporters nu op een gemakkelijke en snelle manier online kaarten kopen en online hun seizoenkaarten verlengen.


Stijn Provoost, Ticketing & Publieksmarketing, MVV Maastricht:

Ik werk al 2 jaar bij de club. Ik ben elke dag vooral bezig met het organiseren en uitvoeren van onze kaartverkoop. Verder zet ik bij MVV een marketing- en communicatiestrategie op, die ik vervolgens ook uitvoer.

De belangrijkste functionaliteit van SRO vind ik ‘coupons’. Voor MVV betekende de introductie van SRO dat we alle verkoopkanalen konden terugbrengen in één systeem, zodat alles 1 op 1 werkt en op elkaar is afgestemd.


Jessica Dassen, Productie Coördinator, Muziekgebouw Eindhoven:

Ik werk al 6 jaar bij het Muziekgebouw. Ik hou mij dagelijks bezig met het organiseren van alle praktische zaken rondom de concerten: techniek, catering, vluchten, hotels, maar ook de artiesten opvangen en begeleiden op de avond van het concert zelf.

De belangrijkste feature van iConcert vind ik de grote mate van vrijheid die je zelf hebt bij het inrichten van het systeem, vooral de UDP’s (User Defined Pages). Voor het Muziekgebouw heeft het heel veel betekend dat we nu bijna alle informatie over onze concerten met elkaar kunnen delen op één systeem.


Niels Dissel, Manager Ticketing, SC Cambuur, Leeuwarden:

Ik werk al 10 jaar bij de club. Mijn werk bestaat uit het regelen van de dagelijkse gang van zaken rondom kaartverkoop. Verder ondersteun ik de Front Office en beantwoord ik soms inkomende telefoontjes.

Wat mij betreft is het belangrijkste voordeel van SRO voor mijn club dat ik nu online kaarten kan verkopen per stoel. Verder bespaar ik veel tijd doordat onze supporters nu via de website hun seizoenkaart kunnen verlengen. Het is fijn dat alle klantgegevens meteen worden weggeschreven in de CRM-database.


Hanne Deputter, Projectleider ICT, 30CC in Leuven:

Wij werken met heel veel verschillende locaties door heel Leuven. Dankzij ESB.TSB kunnen wij in één keer al het eventmanagement en de planning centraal doen. Dat scheelt enorm veel tijd en het werkt heel fijn.


Paul Lammar, Teamchef, Cultuurcentrum Mechelen:

Ik werk al 35 jaar voor de stad Mechelen, en sinds 2007 bij het Cultuurcentrum. Ik ben hét aanspreekpunt voor allerhande databanken en statistieken, overzichten en andere essentiële gegevens. Verder beheer ik de zaalverhuurmodule die ik zelf maakte. Voor de bezoekers van het Cultuurcentrum ben ik ‘de Techneut’ die hen kan bijstaan bij technische vragen of problemen bij het online kopen van kaarten. Ik help mensen via e-mail en telefoon.

De CRM-database van SRO vind ik de mooiste module. Vooral een individuele CRM-pagina, van een bezoeker dus, is echt prachtig. In die omgeving hoeft een bezoeker zich slechts één keer te registreren om zich automatisch te koppelen aan allerhande culturele activiteiten in de regio. Verder ben ik erg blij met het feit dat SRO een webapplicatie is. Daardoor kunnen onze bezoekers zelf vanuit hun luie stoel alles regelen en zelf bijhouden. Tickets kopen, gegevens aanpassen, en tickets herprinten, het gaat allemaal vanuit huis. Dat is erg fijn.


Wim Bisschoff, Manager Front Office, Roda JC, Kerkrade:

Ik werk pas net bij Roda. Ik ben als leidinggevende en verantwoordelijke betrokken bij de afdeling Ticketing en de Receptie. Ik ben blij met SRO als pakket in z’n geheel, het is erg compleet. Maar wat voor mij echt opvalt aan SRO is de mogelijkheid om zelf ‘kneedbare’ producten te maken. Daarnaast is het voor Roda echt een voordeel dat het systeem zo stabiel is.


 

Shelby Baetens, Ticketing & Groepen Consulent, UiT in Mechelen, Toerisme Mechelen:

Ik werk nu twee jaar als ticketing consulent bij de Stad Mechelen. Mijn werk bestaat uit het invoeren van data over activiteiten zoals nieuwe sportevenementen en voorstellingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de financiële rapportage en geef ik technische ondersteuning aan mijn collega’s én aan de bezoekers van de stad.

Wat mij betreft is het stadsnetwerk dat ESB.TSB heeft gebouwd in Vlaanderen ideaal, het is juist die schaal die het aantrekkelijk maakt. We proberen alle organisaties in België op hetzelfde netwerk te krijgen, want die samenwerking kan heel krachtig worden.


Stefaan Geldhof, ICT en Ticketing Verantwoordelijke, BruggePlus:

Stefaan werd een ticketing-expert in 2002, toen hij medeverantwoordelijk was voor de ICT in Brugge als Culturele Hoofdstad van Europa. Hij is de leider van ons Stadsnetwerk Brugge, en in die rol niet alleen onmisbaar voor ons, maar ook voor heel veel culturele organisaties in Vlaanderen.

Mijn werkweek bestaat uit het oplossen van allerlei technische en IT gerelateerde problemen. Organisatoren, musea en toeristische attracties, die via het netwerk kaarten willen verkopen, moeten eerst langs mij. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden, het contract en de verdere opvolging (invoer in SRO, het briefen van baliepersoneel, en de eindafrekening).

Ik ben al ruim 11 jaar in dienst bij Brugge Plus. Mijn grootste pluspunt van SRO is het zelf kunnen beheren en automatiseren via de Rules Engine van de ticketing. Daarnaast krijg je veel vrijheid om zelfstandig met het systeem te werken. Een andere sterke troef van het systeem is het zelf kunnen maken van rapporten en de daarop aangesloten krachtige marketingtool.

Specifiek aan het Stadsnetwerk Brugge is de samenwerking: organisaties kunnen elkaars voorstellingen verkopen. Hierdoor wordt het heel verleidelijk om af en toe ook samen dingen te organiseren. En uiteraard kun je veel meer mensen bereiken voor je voorstellingen.


Roos Harms, Ticketing Medewerker & Receptioniste, FC Emmen:

Ik werk al 3 jaar bij FC Emmen. Ik doe de hele dag door taken voor de receptie, maar ik ben ook verantwoordelijk voor de kaartverkoop van de voetbalclub. Toen FC Emmen begon te werken met SRO maakten we een stap die we wellicht al jaren geleden hadden moeten maken: onze supporters konden opeens online kaarten kopen.

Maar inmiddels ben ik ook verder gaan kijken. Ik vind de mogelijkheid om zelf coupons aan te maken, of pakketten samen te stellen en in de verkoop te doen, en natuurlijk om Queries te draaien, échte vooruitgang.


Arie van Olst, Applicatiebeheerder TAQA Theater De Vest & De Grote Kerk Alkmaar:

Ik werk al vanaf 1 januari 2001 in Alkmaar. Ik ondersteun de gebruikers en de administratieve organisatie. Daarnaast ben ik de contactpersoon naar de gemeente en de leveranciers. Samen met mijn collega’s beheer ik de websites, het ticketingsysteem, de event –en urenplanners, de narrowcastingsystemen en de administratieve software. Ik maak veel gebruik van social media om het contact met onze bezoekers te onderhouden.

Voor mij is de Audit-module in het bijzonder heel erg fijn: zo weet ik precies welke collega iets heeft gewijzigd, of juist niet. Ik gebruik ook vaak de Job-management module van iTheatre, om even snel een update van de voorstellingen naar de website te maken. iTheatre is de administratieve ruggengraat van mijn theater. En dat is niet zo gek, want iTheatre is in TAQA Theater De Vest ontstaan.


Michel Meerveld, Hoofd Ticketing, FC Utrecht:

In Utrecht ben ik al 14 jaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling kaartverkoop. Ik zorg dat de wedstrijden in de kassa staan (en op de website) zodat supporters kaarten kunnen kopen. Ik produceer met SRO alle rapportages voor andere afdelingen.

Ik ontwerp bovendien de recettes en ik zet actiematige verkoop op in samenwerking met de marketingafdeling. Tot slot houd ik mij bezig met toegangsautorisatie voor zowel uit –als thuis wedstrijden. Eén van de mooiste features van het systeem vind ik de mogelijkheid om zelf je stoel uit te kunnen kiezen op de website.


Wai King Cheung, Medewerker Kaartverkoop, VVV-Venlo:

Ik werk al 11 jaar bij VVV. Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de kaartverkoop soepel verloopt. Daarvoor maak ik thuis- en uitwedstrijden aan in SRO4 om de voorverkoop te starten, ik onderhoud telefonisch en e-mail contact met onze supporters, en soms stuur ik kaarten op per post of per e-ticket.

Persoonlijk vind ik de beste feature van SRO de mogelijkheid om e-tickets te versturen via de backoffice, en natuurlijk de online seizoenkaart verlenging en verkoop. Dat is een groot voordeel voor de club en haar organisatie.


Lisa Raes, Deskundige Ticketbeheer, 30CC Leuven:

Ik werk sinds twee jaar bij 30CC, het cultuurcentrum in de Leuvense binnenstad. Daar geef ik leiding aan het ticketteam. Met mijn collega’s zorg ik ervoor dat alles vanuit de backoffice correct staat ingesteld, zodat de kaartverkoop vlot kan verlopen. 30CC heeft natuurlijk online verkoop, maar ook telefonisch en bij de zaalkassa’s en de ticketbalie wordt veel verkocht.

Vanuit het ticketteam voer ik de coördinatie, waarbij ik het overzicht bewaar, contact onderhoud met partnerorganisaties en artistieke staff, en natuurlijk met ESB.TSB. De functionaliteit die er voor mij uitspringt, is ‘service requests’, een module waarmee aan de ene kant contact met de bezoeker kan worden onderhouden via de kaartverkoop, en aan de andere kant contactgeschiedenis (en klantvoorkeuren) kunnen worden bijgehouden in de CRM-database. 30CC gebruikt deze tool als wachtlijst, voor populaire voorstellingen. Zo beperken we het aantal mensen dat geen kaartje kan bemachtigen.

Verder vind ik het erg leuk dat je met SRO veel kunt spelen met prijslijsten en pakketten, om zo een grote hoeveelheid verschillende prijzen en kortingsacties te laten kloppen. Dat is wat mij betreft het grote verschil: met SRO kan zo veel.


Inge Vrije. Secretaresse & Ticketing Medewerker, FC Dordrecht:

Ik werk al 15 jaar op de club. Mijn hele werkweek draait om de wedstrijd van het eerste elftal, zoals bij zoveel clubs in Nederland. Ik hou me in ieder geval bezig met het opnemen van de telefoon, facturaties, en natuurlijk kaartverkoop. Door de beperkte middelen van de club en het kleine team, zijn we nog niet echt in de diepte gedoken met SRO. Dat komt volgend jaar.

Maar één voordeel is al meteen evident: omdat SRO in de cloud werkt kunnen er meerdere collega’s tegelijk aan de slag met de software. Dat is al een hele vooruitgang in Dordrecht, vind ik.