Onze nieuwe collega Trinet

Tweedelijns Support & Services is sinds begin augustus uitgebreid met een nieuwe collega: Trinet Beens. Ze heeft ruim 30 jaar kaartverkoop ervaring en werkt al jaren met SRO.

Hieronder haar verhaal.

Mijn eerste concertkaartje verkocht ik in 1982. Muziekcentrum Vredenburg had zojuist een heus kaartverkoopsysteem (op een computer!) aangeschaft en het feit dat ik in mijn studentenbaantje in het magazijn van de Bruna al met computers had gewerkt was een fijne binnenkomer. Zo fijn, dat ik mijn studie niet meer heb afgemaakt en ben gebleven.

In die tijd maakten we ook nog veel gebruik van een ouderwets kasregister, maar steeds meer concerten werden verkocht via het (inmiddels verdwenen) Quick Ticket kaartverkoopsysteem. Dat was nog een heel gedoe, met ratelende matrixprinters, DOS schermpjes, veel tikwerk en enorm ingewikkelde query’s om data uit het systeem te krijgen.

Er bestonden ook nog geen systeem- of applicatiebeheerders, waardoor je als kassajuf noodgedwongen heel zelfstandig werd: ik heb veel met hardware lopen sjouwen en onder tafels gelegen om snoeren aan te sluiten en met wat hulp van Bureau Flipse (de software leverancier) leerde ik mezelf lezen en schrijven met het kaartverkoopsysteem.

Ik denk dat ik in die periode heb ontdekt wat een leuk speelgoed ticketing software is en hoeveel makkelijker het leven van de kassamedewerkers door het gebruikt daarvan wordt (los van alle narigheid die het werken met computers nu eenmaal ook met zich meebrengt zoals haperende printers en wegvallende internetverbindingen). En vooral dat je als gebruiker niet bang moet zijn voor de software, het is gewoon een middel om je leven aangenamer te maken.

Ruim 10 jaar geleden werd het toch echt tijd om Quick Ticket, dat al jaren niet verder was ontwikkeld, vaarwel te zeggen. De tranen droogden snel toen we kennis maakten met SRO 3. Het was alsof we uit het stoomtijdperk de eenentwintigste eeuw in werden geslingerd: Wat een gebruikersgemak en wat veel mogelijkheden!

Ik was zo’n fan dat ik de kassa verliet en bij ESB.TSB ging werken. Na een jaar of vier kwam het zo uit dat ik toch weer in de kassa van Vredenburg aan de slag ging en daar trof ik nog een SRO fan: Harold van der Meer, inmiddels Support Manager bij ESB.TSB. Juist in die tijd verscheen SRO 4, met als grootste nieuwigheid de Rule Engine, een geweldige tool om als gebruiker de software naar je hand te kunnen zetten. Harold en ik hebben SRO 4 ingericht voor de nieuwe TivoliVredenburg organisatie en daardoor veel geleerd over de werking van de software.

Het is erg leuk dat wij nu allebei bij ESB.TSB werken en bij kunnen dragen aan Support & Services, juist omdat we als gebruikers ook de andere kant kennen. We weten uit ervaring dat het heel frustrerend kan zijn als een probleem niet meteen wordt opgelost of als het wat langer duurt voordat een vraag wordt beantwoord. ESB.TSB werkt hieraan door procedures te verbeteren (zoals bijvoorbeeld door het in gebruik nemen van Zendesk), maar ook door het schrijven van handleidingen en het maken van instructiefilmpjes zodat de kennis van SRO 4 bij de gebruikers wordt vergroot.

Ik zal me met dit laatste gaan bezighouden en daarnaast tweedelijns support gaan doen. Tot ziens in Zendesk!